Creoolse Jambalaya Met kip en chorizo

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een grote hapjespan. Bestrooi de drumsticks? met zout en braad ze rondom aan. Haal de kip even uit de pan en fruit de ui, bleekselderij en de cayennepeper in het braadvet. Doe de chorizo erbij en voeg de laurier, bouillon en tomatenblokjes toe. Leg de kip weer terug in de saus en breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat in 25 minuten gaar stoven.

Stap 2
Doe nu de rijst erbij, roer goed om en giet er eventueel wat bouillon bij tot de rijst een vingerkootje onder staat. Doe het deksel weer terug op de pan zodra de bouillon weer kookt en kook nog 8 minuten door.

Stap 3
Leg de laatste minuut de garnalen op de rijst en laat met het deksel op de pan nog een minuut mee garen. Laat het gerecht voordat u het opdient nog 10 minuten rusten met het deksel op de pan zodat de rijst helemaal gaar kan worden. Knijp het citroensap erover en bestrooi met gehakte peterselie naar smaak voor het opdienen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

4 drumsticks, zonder vel
150 g chorizo in dikke plakjes
4 el olijfolie
zout
1 grote ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
snuf cayennepeper
1 laurierblad
1/2 liter kippenbouillon van tablet
1 blik tomatenblokjes van 400 g
250 g witte snelkookrijst
200 g grote gepelde garnalen
1/2 citroen uitgeperst
1 bosje peterselie, fijngehakt

Keukengerei

Hapjespan