Curry van groene groenten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Fruit de ui glazig in de olie en voeg het kerriepoeder toe.
Bak alle groenten 3 minuten mee en giet er de kokosmelk bij.
Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 5 tot 10 minuten zachtjes koken, totdat de groenten beetgaar zijn.
Breng de curry op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over vier kommetjes, schep er wat groentencurry op en garneer met de koriander.

Bron: Proef 7 2011

Ingrediënten

?300 gram witte rijst ?
1 witte ui, fijngesneden ?
scheut olijfolie ?
2 eetlepels kerriepoeder ?
1 courgette, in schuine plakjes ?
4 stengels pijpui, in stukjes van 3 centimeter
?150 gram diepvrieserwtjes ontdooid
?150 gram haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
?400 ml kokosmelk ?
half bakje koriander, blaadjes geplukt