De echte Belgische steak tartaar

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de licht bevroren biefstuk fijn met een heel scherp mes.

Voeg alle ingredienten – behalve de kappertjes, tomaten en tuinkers toe aan de gehakte biefstuk en meng dit snel door elkaar. Voeg in verband met verkleuren van het vlees de kappertjes pas toe vlak voordat het gerecht gegeten wordt.

Bak de tomaten kort op de snijkant in een grillpan.

Leg naast de tartaar de gebakken tomaat en tuinkers en serveer met dikke vers gebakken frieten.

Bron: Proef 3 2014

Ingrediënten

600 g kogelbiefstuk, licht bevroren
2 eetlepels Belgische mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eigeel
1 theelepel ketchup
3 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels Worcestersaus
0,5 eetlepel tabasco
1 sjalotje, heel fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 romatomaten, gehalveerd
2 bakjes tuinkers, van de bodem geknipt