Donkere meergranensandwich met eiersalade en Ardennerham
- 4 personen
- Makkelijk
- Brunch
- 0-20 minuten
Rooster het brood licht aan. Meng ondertussen de eieren en de sjalot.
Meng de mayonaise, mosterd en creme fraiche en voeg de geraspte kaas toe. Voeg het mengsel toe aan de gehakte eieren en meng dit goed.
Besmeer alle sneetjes brood met smeerkaas en leg vier keer drie sneetjes boven elkaar.
Beleg ieder eerste sneetje met eiersalade en rucola. Leg het tweede sneetje er bovenop, met de besmeerde kant naar boven.
Beleg het tweede sneetje met Ardennerham, eiersalade en rucola. Dek af met het derde sneetje, de besmeerde kant naar beneden.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en leg ze per twee halve sandwiches op een bord.
4 plakjes Ardennerham (ongeveer 50 gram)
12 sneetjes donker meergranenbrood
3 eieren, hardgekookt en fijngehakt
1 sjalotje, fijngesneden
100 g belegen kaas, geraspt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
1 theelepel mosterd
75 g rucola
kuipje smeerkaas