Duitse biefstuk met spinaziestamppot

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schone droge spinazie in kleine stukjes. Breng ondertussen het water aan de kook en roer van het vuur af de inhoud van de zakjes erdoor met een garde. Roer er met een spatel de fijngesneden spinazie door en laat met het deksel op de pan een minuut doorwarmen op laag vuur.

Stap 2
Verwarm ondertussen de boter in de koekenpan en bak de Duitse biefstukken een minuut aan elke kant bruin, voeg de stukjes tomaat toe en roer de aanbaksels los. Giet het bakvet bij de stamppot en roer nog even door. Serveer de stamppot met de Duitse biefstukken en maal er nog wat peper over.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

4 Duitse biefstukken
500 g gewassen en gedroogde spinazie
1 liter water
1 pak puree voor stamppot, 2 zakjes (Maggi)
2 el vloeibare boter
2 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden

Keukengerei

Kookpan Garde Spatel Koekenpan