Eggs Bendict met bacon en brioche

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de bacon op een met bakpapier beklede bakplaat in 8 minuten krokant.

Doe in vier vormpjes van een muffinbakvorm een eetlepel water. Breek in elk vormpje een ei en zet ze 13 minuten in de oven.

Verwarm de dragonazijn met het sjalotje. Laat het even trekken en zeef vervolgens de azijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Klop voor de saus de eidooiers met de dragonazijn au bain-marie tot een romig geheel. Haal de pan van het vuur en klop er langzaam de gesmolten roomboter doorheen. Houd het geheel warm.

Haal de eieren uit de oven. Leg de bacon op een gehalveerd briochebolletje. Schep het gepocheerd ei uit de muffinvorm op de bacon (leg het ei eventueel eerst op een stukje keukenpapier). Schenk wat van de saus op het ei en bestrooi het broodje met de bieslook.

Ingrediënten

4 plakken bacon
4 eieren
2 briochebolletjes, gehalveerd en licht geroosterd
Half bosje bieslook, fijngehakt
Halve sjalot, fijngehakt
2 eetlepels dragonazijn
2 eidooiers
50 g roomboter, gesmolten
Muffinbakvorm