Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwarm in een pan de olijfolie en bak de ui hierin glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg knoflook, paprikapoeder en kaneelpoeder toe en bak alles goed door.
Doe er de rozijnen, olijven, tomatenblokjes en chorizo bij en breng dit op smaak met zout en peper.
Schep op ieder lapje deeg een flinke eetlepel vulling en vouw deze recht dicht. Maak er een halfronde vorm van en druk er langs de rand met een vork een patroon in. Bestrijk elk vormpje met een beetje eigeel.
Bak de empanada’s 12 minuten in de oven.
500 g gekruid gehakt
100 g chorizo, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gepeld en fijngesneden
1 teentje knoflook, gepeld en fijn gesneden
1 theelepel kaneel
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels zwarte olijven, in stukjes
300 g tomatenblokjes
8 plakjes deeg voor hartige taart
1 eidooier