Ensala aardappelsalade met scampi?s

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappelschijfjes in water met zout 2 minuten en giet ze af. Spoel ze onmiddellijk af met koud water en spreid ze uit over een schaal om af te koelen.

Stap 2
Maak de ui schoon en snijd hem in kwarten. Snijd de kwarten in flinterdunne schijfjes. Doe de doperwten en de uienschijfjes in een schaaltje en giet er wat kokend water over. Laat 5 minuten staan, spoel ze koud af en doe ze bij de aardappelschijfjes.

Stap 3
Snijd de scampi?s in stukjes en houd er vier apart voor de garnering. Klop de olie met het citroensap los. Doe nu alles met elkaar in een grote schaal en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper en doe de salade over op een mooi bord, garneer af met de scampi?s, wat groene kruiden en citroenschijfjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

200 g gemarineerde scampi?s
250 g vastkokende aardappels, geschild en in schijfjes
1 zoete ui
100 g doperwten, diepvries
3 el olijfolie
sap van een halve citroen
1 el kappertjes
3 takjes peterselie, fijngehakt
6 sprieten bieslook, fijngehakt
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Schaal