Entrecote met blauwe-kaassaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de vetrand van de entrecote een paar keer in om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen. Bestrooi het vlees met weinig zout en rijkelijk met peper uit de molen.

Stap 2
Verwarm de boter in de pan op hoog vuur en schroei eerst de vetrand van de entrecote aan, bak ze daarna aan elke kant 2 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap 3
Blus het braadvet af met de room en verkruimel de kaas erin. Laat even aan de kook komen en serveer direct met het vlees. Lekker met in de schil gebakken aardappels
???????

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

4 entrecotes van circa 150 g
zout en peper uit de molen
2 el. vloeibare boter
1 flesje of pakje kookroom
100 g Blue Stilton of Gorgonzola

Keukengerei

Koekenpan