Entrecote met gamba’s en alioli

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Voor de alioli: klop de geperste knoflook met de eidooier en een flinke snuf zout door elkaar met een garde. Giet de olie er langzaam bij en klop flink tot de saus dikker wordt. Breng de saus op smaak met een paar druppels citroensap. Zet de alioli koud weg. (Deze noflookmayonaise kan een paar dagen tot een week van tevoren worden bereid). Haal de entrecotes een half uur voor het bakken uit de koelkast en bestrooi ze rondom met (grof) zout. Ontdoe de gamba’s van de koppen en spoel ze schoon. Dep ze met keukenpapier droog. Verwarm twee eetlepels olie en een eetlepel boter in een grote koekenpan en bak de entrecotes 3 minuten aan een kant. Draai ze om en leg de gamba’s erbij. Bestrooi alles met een snuf chilipepervlokken en draai het vlees en de gamba’s nog 3 minuten rond in de pan. Serveer met de alioli en citroen. Lekker met stokbrood en frieten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

4 entrecotes van circa 150 gram per stuk
4 teentjes knoflook, geperst
1 superverse eidooier
zout
2,5 dl milde olijfolie
1 citroen, in vier parten
12 rauwe gamba's
2 el olijfolie
1 el boter
chillipepervlokken

Keukengerei

keukenpapier garde koekenpan