Entrecote met gestoofde sjalotten en tijm

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de sjalotten op hoog vuur goudbruin in wat olie. Voeg de suiker toe en laat het geheel karamelliseren, blus af met de balsamicoazijn en de rode wijn.

Voeg de tijm toe en laat de sjalotten op laag vuur doorgaren.

Smelt de boter in een koekenpan op hoog vuur. Schroei de entrecote ongeveer 2 minuten per kant tot het vlees mooi ros? is.

Rol de entrecotes in aluminiumfolie en laat ze rusten op een warme plaats.

Serveer de entrecotes met de in rode wijn gestoofde sjalotten. Lekker met vers gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

4 entrecotes, 180 g per stuk
20 banaansjalotten, schoongemaakt
1/2 bos tijm
2 dlrodewijn
2 eetlepels suiker
50 g margarine
scheutje balsamicoazijn