Entrecotes met Roquefort

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en haal ook de kaas tijdig uit de koelkast. Maak de kaas in een kom fijn met een vork. Roer de kwark door de kaas en breng het mengsel op smaak met citroensap en wat peper. Roer de bieslook door het Roquefortmengsel.

Stap 2
Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in circa 2 minuten per kant mooi bruin in de zeer hete boter. Bestrooi het vlees met wat zout en peper, draai het vuur laag en laat het vlees nog kort bakken tot het de gewenste graad van gaarheid heeft. Schep de entrecotes uit de pan op een voorverwarmd bord en laat ze losjes afgedekt met een velletje aluminiumfolie een paar minuten rusten voor ze worden aangesneden om de vleessappen de kans te geven zich weer gelijkmatig over het vlees te verdelen zodat het vlees mals blijft.

Stap 3
Schep aan tafel het Roquefortmengsel over het vlees. Frieten of gebakken aardappelen en een salade met tomaten zijn hier erg lekker bij. Stoofperen en aardappelkroketjes zorgen voor een ?chiquere? versie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

2 entrecotes
75 gram Roquefort
100 gram kwark
scheutje citroensap
2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Koekenpan