Exotisch roerbakgerecht met varkenshaas en ananas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de varkenshaas eerst in dunne schuine plakken en snijd de plakken weer in repen. Bestrooi het vlees met een beetje zout. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in twee porties.

Stap 2
Haal het vlees uit de pan en wok de ui, rode peper en wortel. Temper het vuur en voeg de ananas, minimais en bosui toe.

Stap 3
Roer in een bakje de azijn, sojasaus, tomatenpuree, honing en sinaasappelsap met de ma?zena los en giet dit bij de groenten, breng even aan de kook en leg het vlees erin terug. Serveer met witte rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

600 g varkenshaas
zout
zonnebloemolie
1 ui, in partjes
halve rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
1 winterwortel, geschild en in dunne plakjes
150 g verse ananas, in stukjes
1 blikje minimais, uitgelekt
2 bosuitjes, in slierten
2 el. witte azijn
3 el. sojasaus
2 el. tomatenpuree
2 el. honing
2 el. sinaasappelsap
2 tl. ma?zena met een el. water vermengd

Keukengerei

Wok