Filetlapjes met zongedroogde tomaten

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de filetlapjes op kamertemperatuur komen. Snijd de uitgelekte tomaten in reepjes en de ontpitte olijven in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filetlapjes aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Roer de tomatensaus door de braadboter en roer er de zongedroogde tomaat en de plakjes olijf door. Leg de filetlapjes in de saus en laat nog kort doorwarmen. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen, aardappelpuree, pasta, rijst of brood en groenten of rauwkost naar keuze, bijvoorbeeld een makkelijke tomatensalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

2 filetlapjes van circa 125 gram per stuk
2 eetl. zongedroogde tomaten op olie
1 eetl. zwarte of groene olijven
30 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 dl tomatensaus uit pot of fles

Keukengerei

Koekenpan