Flensjes met gemarineerde aardbeien en eierschuim

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Doe de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren. Klop al roerende de melk erbij tot een glad beslag ontstaat. Smelt de helft van de boter en roer deze door het beslag. Laat het beslag een uur afgedekt staan. Was en pluk de aardbeien en snijd ze doormidden. Doe ze in een schaaltje en giet de likeur erover. Roer de munt erdoor en laat dit een uur afgedekt staan.

Stap 2?
Verwarm steeds kleine hoeveelheden boter in de koeken- of flensjespan en giet steeds net genoeg beslag in de pan om op de bodem te laten uitvloeien. Bak het flensje op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer het flensje en bak de onderkant goudbruin. Bak in totaal 8 flensjes.

Stap 3
Doe het eiwit met een kneepje citroensap in een kom en klop met de elektrische mixer op de hoogste stand tot het eiwit half stijf is. Strooi de suiker erbij en blijf kloppen tot er glanzende pieken blijven staan. Vouw de flensjes in vieren en leg er op elk bordje twee, schep er wat aardbeien bij en garneer met een toef eierschuim.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

100 g bloem
snufje zout
2 eieren
1/8 l melk
50 g boter of vloeibare boter
150 g aardbeien
2 el Drambuie
1 takje munt
1 eiwit
een kneepje citroensap
1 el basterdsuiker

Keukengerei

Kom Garde Steelpan Schaaltje Koeken- of flensjespan Elektrische mixer