Fricandeau met appeltjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag uw Keurslager de fricandeau in de lengte in te snijden tot op de helft van de dikte. Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui lichtbruin, voeg de appels en salie toe en bak zachtjes tot ook de appel een beetje bruin kleurt. Laat dit mengsel afkoelen, wrijf er de beschuiten boven en roer even door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 220?C. Leg de fricandeau plat neer en bestrooi met zout en peper. Verdeel de appelvulling over het midden van het vlees en vouw het vlees weer dicht, bind met een paar stukjes touw vast.

Stap 3
Leg de fricandeau in een braadslee, bestrijk met boter, peper en zout en giet er 2 deciliter water bij. Braad de fricandeau in circa 1 uur gaar. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat het in plakken wordt gesneden.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

een stuk varkensfricandeau van circa 700 g
2 el vloeibare boter
1 ui, fijngesnipperd
2 appels, geschild en in kleine blokjes
2 blaadjes salie, fijngehakt
zout en peper
2 beschuiten
keukengaren
klontje boter

Keukengerei

Koekenpan Braadslee