Gambasalade met kalfslende en basilicummayonaise

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de blokjes mango en avocado met een scheutje olijfolie.
Maak een sausje van de mayonaise, room en basilicum. Meng de sla met wat olijfolie en azijn.
Breng alles zo nodig op smaak met wat peper en zout.
Bak de gamba?s in olijfolie en breng ze op smaak.
Leg de sla op de borden, met de plakjes kalfslende en gamba?s erover heen. Garneer met de mango?, avocado? en basilicummayonaise.

Bron: Proef 8 2011

Ingrediënten

18 gamba?s, gepeld en zonder darmkanaal
200 g kalfslende, rose aangebraden en in dunne plakjes gesneden
zakje gemengde salade
1 mango, geschild en in blokjes
1 avocado, geschild en in blokjes
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels room
half bosje basilicum, fijngeneden
scheutje olijfolie
scheutje azijn