Garnalencocktail met komkommerhangop en gin

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de gepureerde komkommer 30 minuten goed uitlekken in
een zeef. Meng de komkommer daarna door de hangop. Breng het
geheel op smaak met zout, peper, citroensap en mierikswortelpuree.

Meng voor de saus de tomatenpuree met de mayonaise, slagroom
en de gin. Roer het goed door zodat er een mooie zachtroze saus
ontstaat.

Leg op ieder bord twee quenelles komkommerhangop, schep
er de garnalen bovenop. Garneer met de ginsaus, shiso purper en
aardappelchips.

Ingrediënten

300 g Hollandse garnalen
150 ml kant-en-klare hangop
Halve komkommer, geschild en gepureerd
1 theelepel mieriks wortelpuree
1 theelepel citroensap
1 theelepel tomatenpuree
100 ml mayonaise
75 ml slagroom, stijfgeklopt
1 eetlepel gin
1 bakje shiso purper
Handje chips