Gebakken asperges in notenolie met aardappelcr?me en lamsfilet

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Schil de asperges goed dik af en rol ze in een natte theedoek tot je ze gebruikt. Schil de aardappels en snij ze klein. Kook ze in de bouillon gaar. Stamp ze fijn en ment de puree met cr?me fraiche en wat fijn gesneden basilicum. Doe wat olijfolie en wat boter in een goede dikke koekenpan en laat dit uitbruisen. Bak de biefstukjes 3 minuten aan beide zijdes aan en laat ze rusten in aluminiumfolie of in de oven op 80 graden. Als laatste bak je nu in de notenolie de asperges. Breng deze op smaak met wat zeezout.

Bron: Koken met de keurslager nr. 03 2008

Ingrediënten

4 lamsbiefstukjes
300 gram asperges
2 lepels notenolie
100 gram bintjes
20 gram goter
4 eetlepels olijfolie
1/2 liter kippenbouillon
3 lepels creme fraiche
wat gesneden basilicum (en wat losse blaadjes)