Gebakken rijst met groenten en kalkoenfilet

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Roer een sausje van de ketjap en chilisaus en schep de kalkoenblokjes er doorheen. Kook de rijst, in water met het bouillontablet, in 8 minuten gaar en laat uitstomen. Verwarm ondertussen de wokolie en bak de kalkoenblokjes rondom bruin. Roerbak de ui en wortel 3 minuten mee. Voeg de prei toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de rijst en taug? toe en bak alles omscheppend nog een paar minuten door.

Bron: Koken met de keurslager 2-2008

Ingrediënten

400 g kalkoenfilet, in blokjes
3 el ketjap manis
1 el chilisaus
300 g witte snelkookrijst
1/2 kippenbouillontablet
2 el wokolie
1 rode ui, in schijven
1 winterwortel, in dunne reepjes
2 preistelen, in ringen en gespoeld
75 g taug