Gebraden varkensfilet met geroosterde asperges en kerriemayonaise

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een passende braadpan en laat het vlees rondom bruin kleuren. Bestrooi het vlees rondom met wat zout en peper. Blus het braadvet af met een scheutje water, draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan in 50 – 60 minuten gaar worden (reken bij gebruik van een vleesthermometer op een kerntemperatuur van 65-70?C. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Zet het vlees afgedekt met aluminiumfolie in de koelkast en snijd het als het goed gekoeld is met een scherp mes in dunne plakken.

Stap 2
Roer de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de kerrie, wat zout en peper, de mayonaise en de kwark door elkaar, schep de saus in een kom en zet tot gebruik in de koelkast.

Stap 3
Verwijder het houtachtige deel van de onderkant van de asperges en schil de onderste helft van het overblijvende deel. Snijd de asperges in twee stukken van gelijke lengte. Breng water met wat zout aan de kook en laat de asperges in 10 minuten beetgaar koken. Giet af, laat de asperges onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Verwarm de grillpan goed voor en bestrijk met wat olie. Rooster de asperges in twee of meer porties tot ze rondom bruine streepjes krijgen. Bestrooi ze met wat zout en peper.

Bron: Koken met Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

1 stuk varkensfilet van circa 1 kg
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
750 gram groene asperges
olie om te bestrijken
Voor de kerriemayonaise:
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
2-3 theel. kerrie
6 eetl. mayonaise
6 eetl. magere kwark

Keukengerei

Braadpan Kom Kookpan Grillpan