Gegratineerd broodje gehakt

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de broodjes open en bestrijk ze met wat olijfolie. Rooster ze onder de voorverwarmde ovengrill tot ze beginnen te kleuren. Bestrijk ze met het doorgesneden teentje knoflook. Stap 2
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en laat de gesnipperde ui glazig fruiten. Voeg het gehakt en de kruiden toe en roerbak tot het begint te kleuren. Voeg de tomatenketchup toe en breng op smaak met wat zout en peper. Schep het gehaktmengsel op de onderste helften van de broodjes. Snijd de tomaat in dunne plakken en verdeel ze over het gehakt. Dek af met de plakken kaas en zet de broodjes niet te dicht onder de hete ovengrill tot de kaas is gesmolten. Dek af met de bovenste broodjeshelften.Garneer de bordjes met blaadjes sla, plakjes komkommer en augurkjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

200 gram rundergehakt
2 Italiaanse bollen of ciabattabroodjes olijfolie
1 teentje knoflook 1 ui
1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
2 eetl. pikante tomatenketchup zout en versgemalen peper 1 vleestomaat
2 plakken jongbelegen Goudse kaas

Keukengerei

Koekenpan