Gegratineerde lamskoteletten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de lamskoteletjes op kamertemperatuur komen en snijd de eventuele vetrandjes op een paar plaatsen in om krom trekken te voorkomen. Braad ze in de hete boter op hoog vuur aan beide kanten snel bruin. Ze moeten van binnen ros? blijven. Doe dit in 2 of 3 porties, als de pan te klein is. Houd ze afgedekt warm.

Stap 2
Verwarm de ovengrill voor. Roer het ei, de geraspte kaas, de room, de peterselie en wat peper door elkaar. Leg de koteletjes op het ovenrooster en verdeel het kaasmengsel erover. Schuif het rooster circa 15 cm onder de grill en schuif er een met een velletje bakpapier beklede bakplaat onder om eventueel afdruipende kaas op te vangen. Laat het kaaskorstje gelijkmatig goudbruin kleuren. Schep de gegratineerde koteletjes op de borden. Lekker met gebakken aardappelen, friet of voor een luxueuzere versie met aardappelgratin. Groenten of sla naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

8-12 lamskoteletjes (3-4 per persoon, afhankelijk van het formaat)
50 gram braadboter
1 ei
100 gram geraspte Gruy?re of oude Goudse kaas
2 eetl. room (kookroom, slagroom of koffieroom)
2 eetl. fijngehakte peterselie
versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Kom