Gegrild filetlapje met romige kerriekrieltjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de kerriepoeder toe. Dep de krieltjes indien nodig droog met wat keukenpapier en bak ze 5 minuten op matig vuur met de kerrie-uitjes mee. Schep ze regelmatig om en laat de ui niet verbranden. Breng de krieltjes op smaak met zout en peper en giet de room erbij. Laat op hoog vuur nog een minuut doorkoken. Bestrooi op het laatste moment met peterselie.

Stap 2
Verwarm ondertussen de grillpan en bestrijk de filetlapjes met een kwastje olie. Bestrooi ze met zout en peper en grill ze aan beide kanten op hoog vuur in circa 4 minuten gaar en bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de bosui nog even aan in het bakvet. Giet dit over het vlees en serveer direct met de krieltjes. Lekker met sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

4 x filetlapje met krieltjes
3 el olie
1 ui, gesnipperd
1 tl kerriepoeder
zout en peper
1 dl kookroom
2 el gehakte peterselie
2 bosuitjes, in reepjes

Keukengerei

hapjespan keukenpapier grillpan kwastje