Gegrilde hamburgers met koolsla

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal de buitenste bladeren van de kool af en verwijder de stronk. Schaaf of snijd de bladeren in flinterdunne reepjes. Meng alle ingredi?nten door elkaar. Maak de saus van de zure room, mayonaise, honing en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng de saus goed door de salade en zet een half uur koud weg om alle smaken goed in te laten trekken. Bestrijk de hamburgers met een kwastje olie en grill ze in circa 3 minuten per kant bruin en gaar. Serveer met de koolsla en vers gebakken brood.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

4 hamburgers
1/2 witte kool
1 zoetzure appel, in kleine blokjes gesneden
2 wortels, grof geraspt
handje gewelde blanke rozijnen
125 ml zure room
2 el mayonaise
2 tl honing
1 el citroensap
peper en zout
1 el olie

Keukengerei

Koekenpan