Gegrilde kalfsribeye met rucolapesto, tomatensalsa en pancetta-frieten

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aardappeltjes in frietjes van 5 cm lang. Kook ze in ruim water en laat ze af? koelen. Rol in de pancetta.

Meng alle ingredienten voor de pesto met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

Smeer de rode paprika in met olijfolie en rooster deze 20 minuten in de oven. Haal de paprika uit de oven en verpak hem in aluminiumfolie. Laat hem 10 minuten af? koelen en ontvel hem daarna.

Ontvel de vleestomaten door ze 20 seconden in kokend water te dompelen en daarna koud te spoelen. Pureer de gepelde tomaten uit blik.

Fruit de sjalotjes in olijfolie en voeg de gepureerde tomaten toe. Kook dit voor tweederde in.

Snijd de rode paprika en de vleestomaten in blokjes en vermeng dit en de olijfjes met de ingekookte tomaat. Als deze salsa is af? gekoeld, voeg je de basilicum, olijfolie en peper en zout toe.

Kook de kippenbouillon en de room voor de helft in.

Kook de groene asperges af in water met zout.

Bak de frieten goudbruin.

Smeer de kalfsribeye in met olijfolie. Gril er in een grillpan een mooie ruit op. Op smaak brengen met peper en zout.

Bron: Proef 6 2013

Ingrediënten

4 stuks kalfsribeye, dun gesneden
8 Nicola aardappeltjes
8 plakjes Pancetta
8 groene asperges
100 ml krachtige kippenbouillon
100 ml koksroom

Voor de rucolapesto

50 g rucola
25 g pijnboompitjes
25 g geraspte Parmezaanse kaas
200 ml olijfolie

Voor de tomatensalsa

1 blikje gepelde tomaten
1 rode paprika
10 zwarte olijven, in ringetjes
2 kleine sjalotjes, gesnipperd
2 vleestomaten
8 blaadjes basilicum
100 ml olijfolie