Gegrilde lamsfilet met raapstelenstamppot

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olijfolie en knoflook op matig vuur tot de knoflook licht begint te kleuren. Laat de olie staan tot later gebruik. Kook de aardappelen in water met zout gaar. Stamp ze fijn en maak er een puree van met de melk en boter. Snijd ondertussen de raapstelen in reepjes en schep ze door de puree.

Stap 2
Verwarm de grillpan. Snijd de lamsfilet in plakken van 2 cm en wrijf ze rondom in met wat olie, zout en versgemalen peper. Grill de lamsfilet in circa 2 minuten per kant op hoog vuur. Giet op het laatste de knoflook olie in bij het vlees en serveer direct met de stamppot.

Bron: kOken met de Keurslager nr 03-2007

Ingrediënten

500 g lamsfilet
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
700 g kruimige aardappels, geschild
zout
1 dl warme melk
50 g boter
400 g raapstelen, schoongemaakt (=ca 4 bosjes)
1 el olijfolie
peper uit de molen

Keukengerei

grillpan