Gegrilde tomaatjes met geitenkaas en spek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Zet de tomaten met de kruin naar beneden en snijd het topje horizontaal af. Schep met een theelepeltje de zaadjes eruit en gooi die weg of bewaar ze voor de soep.

Stap 2
Verwarm de grill van de oven. Halveer het spek in de lengte. Duw de kaas in de tomaatjes en rol het spek om de buitenkant van de tomaatjes. Bestrooi de tomaatjes met peper en leg ze 2 minuten onder de hete grill. Serveer warm op een beetje sla met toast.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr.5

Ingrediënten

6 dungesneden plakjes gebraden spek
12 mini trostomaatjes
50 g bettine blanc (geitenkaas)
versgemalen peper