Gegrilde varkensoester met romige prei

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de varkensoesters rondom met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie. Snijd de prei in de lengte door, was de stelen grondig en snijd ze in stukken. Verwarm een eetlepel boter, leg de prei met aanhangend water en cr?me fra?che in de pan en breng langzaam al roerend aan de kook. Sluit de pan en laat de prei in circa 20 minuten gaar stoven. Verwarm ondertussen de grillpan. Grill de varkensoesters in circa 3 minuten per kant mooi bruin en gaar. Serveer ze met de romige prei en bestrooi de prei rijkelijk met de kervel.

Bron: Koken met de Keurslager nr 3-2008

Ingrediënten

4 varkensoesters a 100 g p.st.
zout en versgemalen peper
1 el olijfolie
600 g prei, alleen het lichtgroen
1 el boter
5 el cr?me fra?che
handje kervel

Keukengerei

kookpan grillpan