Gegrilde vijgen met mascarpone

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de vijgen doormidden en leg ze met het snijvlak omhoog in een ovenschaal, bestrijk ze met de honing en laat even intrekken.

Stap 2
Klop de slagroom bijna stijf met de suiker. Klop de mascarpone glad met de sinaasappelrasp en schep er dan de slagroom doorheen. Rooster de amandelen bruin in de koekenpan.

Stap 3
Verwarm de grill voor en zet de vijgen er een paar minuten onder tot de honing bruin wordt. Blijf erbij, het kan snel gaan. Serveer per persoon twee halve vijgen met een dot mascarponeroom. Garneer met de amandelen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

4 rijpe vijgen
2 el vloeibare honing
1 dl slagroom
2 el suiker
100 g mascarpone
rasp van een halve sinaasappel
25 g geschaafde amandelen

Keukengerei

ovenschaal mixer koekenpan