Gehakt in kerriesaus met rozijnen en gember

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Doe het gehakt in een kom.
Voeg de gehaktkruiden toe.
Week het brood in koud water,
knijp het uit en verkruimel het bij
het gehakt. Snijd het bosuitje fijn
en meng het met de eierdooier
door het gehakt. Rol balletjes ter
grootte van een pingpongbal van
het gehakt en zet ze tot ze worden
gebakken in de koelkast.

Stap 2
Smelt voor de saus de boter in
een steelpan en roer er de bloem
en de kerrie door. Blijf op laag vuur
2 minuten roeren. Roer met een garde
scheut voor scheut de melk door het
bloemmengsel en voeg de volgende
scheut pas toe als het mengsel kookt
en glad geroerd is. Voeg de rozijnen
en de gembersnippers toe en laat de
saus al roerend nog 2 minuten zachtjes
koken om de bloemsmaak te neutraliseren.
Breng de saus op smaak met een scheutje
citroensap of azijn, zout en peper.

Stap 3
Bak de gehaktballetjes in de braadboter
rondom bruin en gaar. Schep ze op een
schaal en giet er de saus over. Lekker
met rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

500 gram gehakt, half om half
(ongekruid)
1 zakje gehaktkruiden
2 sneetjes wittebrood
1 bosuitje
1 eierdooier
40 gram braadboter
Voor de saus:
25 gram boter
25 gram bloem
1 eetl. milde kerriepoeder
1/4 lt volle melk
1 eetl. rozijnen
1 eetl. fijngehakte gember
(bakgember)
scheutje citroensap of azijn
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Steelpan Garde Koekenpan