Gehaktbrood met pistachenoten en amandelen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Laat het brood in de melk weken en wrijf het fijn tussen de vingers. Vermeng het gehakt goed met het broodpapje en de rest van de ingredi?nten.

Stap 2
Vet een cakevorm van 1 liter in met wat olie en druk het gehakt erin. Druk het goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan. Zet de cakevorm in een braadslee en giet er een laag kokend water bij. Bak het gehaktbrood in circa een uur gaar en bruin.

Stap 3
Haal het gehaktbrood uit de oven en giet voorzichtig het bakvocht uit de vorm. Laat het gehaktbrood nog 10 minuten afgedekt staan alvorens het in dikke plakken te snijden.
Lekker met brood of bij een pasta, groene salade of gebakken aardappels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

800 g half-om-half gehakt
150 g witbrood, zonder korst in stukjes
4 el melk
2 tl zout
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl peper
1 el oregano
2 teentjes knoflook, geperst
1 ei, losgeklopt
50 g gepelde pistachenoten
50 g hele amandelen

Keukengerei

Kom Cakevorm Braadslee