Gehakttaart met sjalotten en rozijnen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 5 minuten op zacht vuur. Voeg de suiker en balsamico toe en laat al roerende nog 10 minuten inkoken tot de vloeistof stroperig wordt. Bestrooi de sjalotten met zout en laat staan tot later gebruik. Leg de broodblokjes in een diep bord en besprenkel ze met melk. Laat ze helemaal zacht worden en prak ze dan met een vork of knijp ze met de vingers fijn. Laat het deeg ontdooien en vet ondertussen de taartvorm in met wat olie of boter en bestrooi met een beetje bloem.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 175 gradenC. Verdeel de plakjes deeg over de vorm en druk de naden goed dicht. Duw het deeg goed tegen de randen en snijd overtollig deeg weg. Bewaar dit eventueel voor versiering van de taart. Zet koel weg. Meng het gehakt in een grote kom met het brood, rozijnen, oregano, knoflook, zout en peper en de eieren tot een homogeen gehakt. Tip; Proef of het gehakt goed op smaak is door een klein stukje in een beetje kokend water gaar te koken.

Stap 3
Druk het gehakt in de taartvorm en duw de sjalotten erin. Versier eventueel met het overgebleven deeg en bestrijk het gehakt met een beetje olie. Bak de taart in het midden van de oven in circa 60 minuten gaar en bruin. Giet vrijgekomen vocht en vet rondom de taart direct weg en laat de taart even rusten voordat u hem in punten snijd. Lekker met een salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

700 g gemengd gehakt
25 g boter
5 sjalotten gepeld en in kwarten
1 el bruine suiker
3 el balsamicoazijn
3 witte boterhammen zonder korst, in kleine blokjes
4 el melk
taartvorm van 28 cm
8 plakjes hartige taart deeg, diepvries
100 g gewelde blanke rozijnen, sultana?s
2 el gedroogde oregano
2 teentjes knoflook uit de knijper
zout en peper
2 losgeklopte eieren
1 el olie

Keukengerei

koekenpan taartvorm mengkom