Gekonfijte kippenpootjes met een salade van pruimpjes

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de kip in een pan en giet hier 9 dl olijfolie over. De kip moet onder staan. Nu de pan verwarmen. De olie moet 80 ˚C zijn en blijven. Je kunt gewoon een vleesthermometer in de pan steken. Dat werkt prima. Op deze manier de kip een kleine drie uur konfijten.

Meng sap en rasp van de sinaasappel met de resterende olie en breng deze dressing op smaak met peper en zout. Meng de appelreepjes met een beetje dressing.

Meng de noten met de pruimen en meng deze ook met de rest van de dressing. Hou ongeveer 1 eetlepel dressing over.

Haal de kip uit de olie. Verwarm de kip nog ongeveer 10 minuten op 180 graden in de oven en breng de kip op smaak met wat peper en zout. Leg de appel en de noten-pruimensalade mooi midden op een bord en leg hier wat sla op. Leg daar de kip op en sprenkel de resterende dressing erover.

Lekker met gebakken spekjes

Bron: Proef...nr 1 2010

Ingrediënten

4 kippenpootjes of 8 drumsticks
1 liter olijfolie
1 krop eikenbladsla (gewassen en gedroogd)
2 sinaasappels (rasp en sap)
1 appel (geschild in fijne reepjes)
1 pot wijnpruimpjes op sap (fijn gesneden)
100 gram walnoten (gehakt)

Keukengerei

Vleesthermometer. Rasp, Oven