Gekookte achterham met ananas en aardappeltortilla

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voor de tortilla:

Klop de eieren met de sambal en de koksroom en breng op smaak met wat zout.

Bak de aardappelen en de ui in een koekenpan goudbruin.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel hierin de gebakken aardappelen en ui.

Giet het ei/roommengsel er overheen en verdeel feta, tomaten en olijven over de schotel en druk aan.

Bak de tortilla in een oven van 180 graden in 30 minuten of totdat het vocht goed gestold is.

Leg op ieder bord een open gevouwen pakketje ham.

Snijd de tortilla in puntjes of blokjes en leg erbij.

Voor de ham:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Leg iedere plak ham op een velletje folie en besmeer ze met mosterd.

Leg daar een plak ananas bovenop en een flinke pluk bladselderij.

Vouw de folie dicht en leg de pakketjes 10 minuten in de oven.

Ingrediënten

4 plakken achterham van een halve cm dik (ongeveer 60 gram)

4 schijven ananas

Vier flinke plukken bladselderij

Grove mosterd

Aluminiumfolie

350 gram voorgekookte aardappelschijfjes

4 eieren

100 ml koksroom

2 theelepels sambal

1 grote ui in halve ringen

1 bakje kerstomaatjes gehalveerd

100 gram feta in stukjes gesneden

15 zwarte olijven gehalveerd