Gemarineerde biefstukjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Leg de dunne biefstukjes naast elkaar op het werkvlak. Roer de opgesomde ingredi?nten voor de marinade door elkaar. Bestrijk de lapjes met behulp van een keukenkwastje aan beide kanten dun met de marinade en laat kort intrekken.?

Stap 2
Verhit een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en druppel wat olie over de bodem. Bak de biefstukjes met een paar tegelijk circa 1/2 minuut per kant tot ze bruin zijn en schep ze meteen op een voorverwarmde schaal. Bedruppel ze met de resterende marinade en bestrooi desgewenst met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met rijst en roergebakken groenten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

8 platgeslagen biefstukjes
(samen circa 500 gram)
plantaardige olie om in te vetten,
desgewenst 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
Voor de marinade:
1 eetl. sojasaus
1 eetl. blanke azijn of citroensap
1 theel. sambal
2 theel. honing
2 eetl. plantaardige olie

Keukengerei

Kom Koekenpan