Gemarineerde hamlappen

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Roer het sinaasappelsap, de gembersiroop, de sojasaus en de kerrie in een? platte schaal door elkaar. Leg de hamlappen in de marinade en laat ze afgedekt op kamertemperatuur circa 1 uur rusten. Keer ze na 30 minuten om.

Stap 2
Neem de hamlappen uit de marinade en dep ze droog. Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de lapjes op middelhoog vuur aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Roer de marinade en de room door de aanbaksels in de pan en bind de saus met allesbinder of ma?zena. Leg de lapjes terug in de saus en laat ze op laag vuur circa 10 minuten stoven. Keer ze in die tijd een keer om. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

2 hamlappen van circa 125 gram per stuk
30 gram braadboter
scheut kookroom
1 theel. allesbinder of aangeroerde ma?zena
Voor de marinade:
sap van 1 uitgeperste sinaasappel
1 eetl. gembersiroop
1 eetl. sojasaus
2 theel. kerrie

Keukengerei

Platte schaal Koekenpan