Gemarineerde kipspiesjes met limoen

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in niet te kleine stukken van gelijke grootte.
Meng ze in een schaal met de Cointreau, het sap van 1 limoen en
2 eetlepels olijfolie. Voeg de knoflook, rode peper en dragon toe
en schep dit goed door elkaar. Dek het af met huishoudfolie en
laat het 2 uur marineren in de koelkast.

Snijd de andere limoen in de lengte door en daarna in partjes.
Rijg ze om en om met de kipblokjes aan de spiesen.

Rooster de spiesjes in een grillpan ongeveer 3 minuten per kant
en serveer ze met kant-en-klare sat?saus of limoenmayonaise.

Ingrediënten

300 g kipfilet
3 eetlepels Cointreau
2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook,
gepeld en in vieren
1 rode peper, in ringetjes
1 bosje dragon, fijngesneden