Gemarineerde kogelbief

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap?1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Giet de wijn voor de marinade in een plat schaaltje, waar de biefstukken naast elkaar in passen. Snipper de ui en de knoflook heel fijn en roer ze met de tabasco door de wijn. Leg de biefstukken in de marinade en laat ze afgedekt op kamertemperatuur 1 uur marineren. Keer ze na 30 minuten om.

Stap 2
Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze op keukenpapier droog. Verhit de boter in een koekenpan met een dikke bodem tot zeer heet. Bak de biefstukken op de gebruikelijke manier op de gewenste graad van gaarheid. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze afgedekt warm. Giet de marinade in de pan en laat kort koken. Roer er de room door, breng de saus op smaak met wat zout en bind met wat allesbinder of aangeroerde ma?zena. Roer het uitgelopen vocht van de biefstukken door de saus en schep de saus over de biefstukken.
Lekker met gebakken of gefrituurde aardappelen.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 8

Ingrediënten

2 kogelbiefstukken van circa 125 gram per stuk
30 gram braadboter
zout en versgemalen peper
4 eetl. kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena
Voor de marinade:
1 glas stevige rode wijn
1 kleine ui en 1 teentje knoflook
paar druppels tabasco

Keukengerei

Schaaltje Koekenpan