Stap 1
Leg de lamsfilets in een passende schaal. Roer de tomatenpuree, het citroensap of de azijn, de gembersiroop, de oregano en de tabasco door elkaar. Wrijf het vlees rondom in met dit mengsel en laat het afgedekt minstens 1 uur intrekken.
Stap 2
Wrijf de overtollige marinade met keukenpapier van het vlees en bestrijk de filets rondom met olijfolie. Rooster de lamsfilets op het barbecuerooster regelmatig kerend in ca. 8 minuten rondom bruin tot deze de gewenste graad van gaarheid heeft. Bestrijk de lamsfilets tussentijds met wat olie. De juiste tijd is afhankelijk van de temperatuur van het vuur en de dikte van het vlees. Laat de filets afgedekt circa 10 minuten rusten en snijd deze in schuine plakken. Bestrooi het vlees met wat zout. Lekker met rijst of een rijstsalade en een gemengde salade met tomaten.
600 gram lamsfilets
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. citroensap of azijn
2 eetl. gembersiroop
1 theel. oregano
scheutje tabasco
2 eetl. olijfolie
zout (bij voorkeur grof gemalen zeezout)
Schaal