Geroosterde asperges

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de asperges in de lengte doormidden. Blancheer ze door ze in 2 minuten te koken en daarna met koud water af te spoelen.

Dep de asperges droog, wrijf ze in met olijfolie en gril er in een hele hete grillpan mooie strepen op. Bestrooi ze met zout.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Droog de varkenshaas met keukenpapier en wrijf het vlees in met komijn, peper en zout. Verhit 1 el olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin.

Zet de koekenpan in de oven en bak het vlees ongeveer 10 tot 15 minuten (tot een kerntemperatuur van 58 tot 60 graden).

Leg het vlees op een snijplank en laat het minstens 5 minuten rusten.
Zet de koekenpan (met aanbaksel) op het fornuis en voeg de olie, abrikozen, het sinaasappelsap en de witte wijn toe en laat het geheel inkoken tot een saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Snijd en verdeel het vlees over de borden. Schep de saus over het vlees, verdeel de geroosterde asperges over het bord en voeg tot slot de korianderblaadjes toe.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 2 varkenshaasjes van circa 250 g per stuk
- 20 witte asperges, geschild
- 2 tl komijn
- 100 g gedroogde abrikozen
- 2 el vers sinaasappelsap
- 2 el witte wijn
- 10 g verse koriander (gehakt) en enkele losse blaadjes
- 3 el olijfolie
- Peper en zout