Geroosterde entrecote met gepofte koolrabi

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue of grillpan. Schil de koolrabi en snijd deze in grove stukken. Breng de stukken op smaak met peper en zout en pak ze in aluminiumfolie in.

Leg ze tussen de kooltjes van de barbecue of in een hete oven.

Breng de entrecotes op smaak met peper, zout en kno ook en bestrijk ze met olijfolie. Laat dit een kwartiertje marineren en rooster ze daarna lekker. De koolpakketjes moeten ongeveer 40 minuten garen, het vlees ongeveer 8 tot 10 minuten.

Haal de koolrabi uit de folie en serveer dit samen met de entrecotes. Besmeer alles met de duxelles.

Bron: Proef...nr. 7 2009

Ingrediënten

4 fl inke entrecotes met een randje vet (200 g per stuk)
1 koolrabi
200 g duxelles
4 eetlepels olijfolie
3 tenen knofl ook (fijngehakt)
350 g paddenstoelen
225 g boter
30 g bloem
1 dl kippenbouillon
1 dl c?pes-jus

Keukengerei

Barbecue/Grillpan, Oven