Geroosterde groenten met basilicumdressing

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak de dressing door de ingredi?nten in een schone pot goed om te schudden en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stukken groenten om met wat een olijfolie en leg ze op de barbecue of in een grillpan op het vuur. Laat ze aan beide kanten mooi bruin roosteren en leg ze op een grote schaal. Bestrooi ze met zout en peper. Schenk de dressing over de lauwe groenten.

Bron: KmdK, 04-2008

Ingrediënten

1 rode paprika, in brede repen
1 groene paprika, in brede repen
1 venkelknol, in dikke plakken
1 courgette, in dikke plakken
olijfolie
zout en versgemalen peper

Voor de dressing;
1 teentje knoflook, geperst
30 g verse basilicumblaadjes, fijngesneden
4 el extra vergine olijfolie
2 el witte balsamico azijn

Keukengerei

Barbecue/grillpan