Geroosterde groenten met ham en yoghurtpesto

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Steek de barbecue aan of verwarm de ovengrill voor. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, bestrijk de schil met wat olie en leg de paprika’s met de snijkant naar boven op het rooster van de barbecue of met de snijkant naar beneden onder de grill tot de schil geblakerd is. Leg de paprikahelften in een kom, dek af met plastic folie en laat ongeveer 10 minuten staan. Het geblakerde velletje laat dan makkelijk los. Snijd de geroosterde paprika in brede repen en doe ze in een grote kom.

Stap 2
Snijd de aubergine en de courgette in plakken van circa 1 cm dik (schillen hoeft niet) en de venkel en de uien in parten, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de groenten op de barbecue of onder de grill gaar en goudbruin en doe ze bij de paprika in de kom. Snijd de randen van de plakken ham in om krom trekken te voorkomen, bestrijk de plakken licht met olie en rooster ze een paar minuten per kant tot ze beginnen te kleuren. Snijd de ham in blokjes en schep ze met de groenten door elkaar.

Stap 3
Roer de yoghurt en de pesto door elkaar en serveer deze saus bij de geroosterde salade. Lekker met knoflookbrood of Turks brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

3-4 plakken gekookte ham van circa 1 cm dik (samen circa 500 gram)
2 grote rode paprika's
2 grote gele paprika's
1 aubergine
1 courgette
1 venkelknol
2 uien
250 gram Griekse yoghurt
100 gram pesto
olie om te bestrijken
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom

Vragen?