Lamsrug bestrooien met zout en peper en ros? aanbraden (circa 7 minuten) in een bakpan met de helft van de olijfolie. Daarna in aluminiumfolie wikkelen en 10 minuten laten rusten.
Meng ondertussen de in blokjes gesneden tomaat met de resterende olijfolie, tomatenketchup, het citroensap, sjalotje en de kruiden, en breng deze antiboise op smaak met zout en peper.
Leg de slablaadjes in het midden van een diep rond bord, snijd de lamsrug in plakjes en leg deze mooi op de sla. Schep ruim antiboise van tomaat over het lamsvlees.
2 lamsrugfilets,
2 kropjes little gem (kleine kropjes Romeinse sla, gewassen en gedroogd),
2 grote vleestomaten (ontveld in blokjes gesneden),
8 eetlepels extra vergine olijfolie,
1 eetlepeltje tomatenketchup,
? citroen (uitgeknepen),
1 sjalot (gesnipperd),
? bosje koriander (gehakt),
? bosje basilicum (gehakt)
Bakpan