Geroosterde tomatensalade met coburgerham en geitenkaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Snijd de tomaten dwars door en leg ze met de gesneden kant naar boven in een braadslee. Bestrooi de tomaten met zout en peper, basilicum, knoflook en giet er twee eetlepels olijfolie over. Rooster de tomaten in circa 20 minuten hoog in de oven. Neem ze uit de oven en laat enigszins afkoelen. Verwarm ondertussen een eetlepel olie in de koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rucola over vier borden. Schep de tomaten hier voorzichtig op en giet er een eetlepel van het braadvocht over. Verdeel de ham en geitenkaas over de salade en serveer direct.

Bron: Koken met de keurslager nr. 03 2008

Ingrediënten

200 g coburgerham, in repen
750 g kleine trostomaten
zout en peper
handje basilicumblaadjes, gescheurd
2 tenen knoflook, in plakjes
3 el olijfolie
75 g rucola, gewassen en gedroogd
100 g geitenkaas, verkruimeld

Keukengerei

Oven