Gestoofde kipdijfilet

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak de spekblokjes kort in de helft van de roomboter en haal ze dan met een schuimspaan uit de braadpan.
Voeg de rest van de roomboter toe aan het spekvet en bak hierin kort de kipdijfilet met de ui en knoflook.

Rits de tijmblaadjes en de rozemarijnnaaldjes van de takjes en voeg deze samen met het spek en de citroenen toe aan het vlees.
Zet de pan dan, met deksel erop, 20 minuten in de oven en schep het geheel halverwege een keer om.

Verwarm de room zachtjes en los de honing hierin op.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Bak de krieltjes rondom goudbruin.

Haal de pan uit de oven en voeg het roommengsel en de abrikozen, zonder vocht, toe.

Bestrooi het geheel vlak voor het opdienen met de geitenkaas en serveer het met de sperziebonen en de gebakken krieltjes.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 150 g gerookte spekblokjes
- 500 g kippendijenvlees, in blokjes en bestrooid met zout en versgemalen peper
- 50 g roomboter
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 3 takjes verse tijm
- 1½ dl (slag)room
- 2 takjes rozemarijn
- 2 ingelegde citroenen, in stukjes gesneden
- 3 eetlepels honing
- 400 g sperziebonen
- 600 g krieltjes in de schil
- 250 g gewelde abrikozen
- 150 gram Bettine Blanc (geitenkaas), verkruimeld