Gestoofde riblap met mais

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met wat zout. Bak het vlees samen met de ui en de knoflook in wat olie. Doe hier de aardappels, de tomaten, de Spaanse peper en wat peper en zout naar smaak bij.

Sudder dit op een zacht vuur tot het vlees gaar is. Dat duurt twee?nhalf tot drie uur. Als het geheel te droog wordt, wat kokend water toevoegen.

Voeg de ma?s toe en laat het geheel nog eens 15 minuten pruttelen. Voeg dan als laatste de kruiden toe.

Bron: Proef...nr. 6 2010

Ingrediënten

600 g riblap (in dobbelsteentjes; dat wil de Keurslager ook voor u doen)
1 ui (in ringen gesneden)
10 tomaten (ontveld, zonder zaadjes maar vang het sap wel op)
4 eetlepels olijfolie
4 aardappels (in vieren gesneden)
200 gram ma?s (blik of diepvries)
1 teentje knoflook (uit de knijper)
1 groene Spaanse peper (zonder pitjes, fijngesneden)
2 eetlepels oregano (gesneden, vers)
1 eetlepel peterselie (gesneden, vers)