Gestoofde schouderkarbonade met verse tomaten en oregano

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160?C. Leg de karbonades in een braadslee. Bestrooi ze rondom royaal met zout, peper en oregano. Giet het citroensap en olie op het vlees en bestrooi met de knoflook. Verdeel de trostomaten erover en giet als laatste de wijn erbij.

Stap 2
Schuif de braadslee in de oven en laat de karbonades in circa 40 minuten gaar stoven. Lekker met aardappels uit de oven en salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

4 schouderkarbonades
zout en peper
1 el gedroogde oregano
sap van een 1/2 citroen
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
500 g trostomaten
1 dl witte wijn of sherry

Keukengerei

braadslee