Gestoofde schouderkarbonades met romige uiensaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt de roomboter in een pan en
bak hierin de karbonades in ongeveer
4 minuten per kant goudbruin.

Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens
de uienringen 5 minuten. Leg dan
het vlees erbij en voeg de witte wijn, salie,
slagroom en het bouillonblokje toe. Laat
het geheel 1,5 uur met de deksel op de
pan op laag vuur sudderen.

Kook de pastinaak in de melk in ongeveer
15 minuten gaar. Haal de pastinaak
uit de melk en pureer deze met de staafmixer.
Voeg net zoveel van de melk toe
totdat een mooie puree ontstaat.
Breng het op smaak met zout en wat
roomboter.

Neem het vlees uit de pan en bind
(eventueel) de saus met wat ma?zena.
Schep op ieder bord wat pastinaakpuree,
leg daarbovenop de karbonade
met wat van de romige uiensaus. Garneer
met de rode bietencress en eventueel een
blaadje salie.

Ingrediënten

4 schouderkarbonades
25 g roomboter
2 witte uien, in halve ringen
2 rode uien, in halve ringen
Half bosje salie, gesneden
1 groentebouillonblokje
500 ml witte wijn
250 ml slagroom
500 g pastinaak, geschild, in stukken
250 ml volle melk
Extra roomboter naar smaak
Flinke hand rode-bietencress
Ma?zena (eventueel)